David Yarrow

 

David Yarrow  is geboren in Schotland en woont in Londen. Hij is één van ’s werelds meest vooraanstaande wildlife fotografen. Hij reist daarvoor naar de meest verafgelegen plekken op aarde.

Toen hij twintig was won hij de prijs voor beste jonge Schotse fotograaf van het jaar, en mocht in datzelfde jaar het WK fotograferen. Hier maakte hij zijn bekendste foto van Maradona met de cup. Deze foto blijft iconisch voor dit kampioenschap. Hij fotografeerde meer dan 200 voetbalwedstrijden en werkte al snel voor Getty Images, fotografeerde tal van sportwedstrijden waarbij de Olympische spelen van 1988 te Calgary.

David staat bekend om zijn minutieuze voorbereiding, onuitputtelijke doorzettingsvermogen en behoedzame geduld in het veld. De foto’s van Yarrow zijn onderscheidend door hun gevoel voor atmosfeer, hun verbondenheid met het object en de voelbare presentie; met een bijna tastbare beleving zoals zelden vertoond tot gevolg. Voor Yarrow zijn passie, geduld, inzet en momentum de hoekstenen van zijn streven naar beelden die het overige aanbod in de schaduw stellen

Het werk van David Yarrow maakt deel uit van diverse vooraanstaande museumcollecties en werd tentoongesteld in Hongkong, New York en London met exposities op iconische locaties zoals Times Square, de Londense Saatchi Gallery, de Phillips Gallery en het wereldwijde hoofdkantoor van Christie’s.

David heeft twee fotografieboeken gemaakt: Nowhere (2007) en Encounter (2013). In 2014 won Encounter de Spear’s award voor het best geproduceerde boek.


Geboren
8 februari , 1966
Website