Miles Aldridge

Miles Aldridge studeerde illustratie aan het prestigieuze Central St Martins College of Art & Design en regisseerde popvideo’s kort voordat hij in het midden van de jaren 90 een modefotograaf werd.

Geënsceneerd tot in perfectie zijn de sterren van Aldridge’s surrealistische verhalen en technicolor droomachtige werelden betoverende, mooie vrouwen. Hun smetteloze uiterlijk en lege expressie laten ruimte voor interpretatie en laten, als een spiegel voor Aldridge’s werk in het algemeen, een vleugje humor zien bij de geperfectioneerde façade van de glamour van de mode en de behoefte aan geïdealiseerde schoonheid.

Hoewel gestart in de modefotografie, is het werk van Miles Aldridge niet meer weg te denken uit de kunstwereld. Zijn foto’s zijn tentoongesteld in musea wereldwijd en opgenomen in de collecties van onder meer het Victoria and Albert Museum in Londen, National Portrait Gallery in Londen en The International Center of Photography in New York. Daarnaast is zijn werk gepubliceerd in toonaangevende bladen als Harper’s Bazaar, Numéro, Vogue, The New York Times en TIME magazine. Twee van zijn foto’s voor TIME magazine werden genomineerd als beste covers van 2017.