Maceo Parker

 

Maceo Parker  is een Amerikaanse funk-, soul- en jazzsaxofonist. Hij is het meest bekend door zijn samenwerking met James Brown.

Samen met zijn broer Melvin kwam hij in 1964 in de band van James Brown terecht. De broers  en enkele andere bandleden van James Brown verlieten de band om een nieuwe band op te richten, genaamd Maceo & All the Kings Men. Deze band toerde twee jaar, voordat Maceo Parker in 1973 terugkeerde in de band van Brown. In 1975 verliet Maceo de band voor de tweede maal, om zich aan te sluiten bij het p-funk-collectief van George Clinton, genaamd Parliament.

Nadat Parker tussen 1984 en 1988 nogmaals bij Brown had gespeeld, ging hij op de solotoer en bracht hij vele soloalbums uit. Daarnaast speelde hij zo’n 250 keer per jaar live. Vanaf 1999 speelt hij mee op enkele albums van Prince. Tussen 2001 en 2005 was hij lid van de band van Prince, de New Power Generation, waarmee hij diverse tournees afwerkte.

Gedurende de laatste twintig jaar geniet Maceo Parker een zeer succesvolle solo carrière. Hij wisselt live moeiteloos tussen 60’s soul, 70’s funk, mellow jazz en hip hop. Op het podium komt hij het beste tot zijn recht wanneer hij zijn grenzeloze energie en passie de ruimte kan geven. Deze funklegende staat, naast zijn virtuoze spel, bekend als een echte entertainer en verhalenverteller.


Geboren
14 februari , 1943
Website