Mumford & Sons

 

Mumford & Sons is een Britse folkrockband, afkomstig uit Londen. De band werd eind 2007 opgericht door Marcus Mumford, Winston Marshall, Ben Lovett en Ted Dwane. Ze breken in 2009 door met “Sigh No More” met daarop de hitsingles ‘Little Lion Man’ en ‘The Cave’.

In 2011 won Mumford & Sons een European Border Breakers Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan tien jonge veelbelovende Europese artiesten die het jaar ervoor succesvol buiten de eigen landsgrenzen debuteerden. In 2012 stond Mumford & Sons zowel op Pinkpop als op Rock Werchter. Op 24 september 2012 bracht de groep zijn tweede album, Babel, uit. Op 28 maart 2013 speelden ze voor een uitverkocht Sportpaleis, waarna ze in 2015 in Nijmegen hun grootste concert buiten Engeland hebben gegeven.

Op 21 september 2013 kondigde de band aan een langdurige sabbatical te nemen. In 2015 brachten ze echter een nieuw album uit met de naam Wilder Mind. Met dit album leek de band de vertrouwde folk-rock los te laten en meer te willen experimenteren met elektro-rock.