Jett Rebel

Multitalent Jelte Tuinstra veroverde met zijn alter ego Jett Rebel Nederland in recordtijd, won een Edison als Beste Nieuwkomer, speelde op Lowlands en Pinkpop en verkocht moeiteloos de Heineken Music Hall uit.

Na zijn middelbare schoolopleiding verhuisde Jelte naar Amsterdam om aan het conservatorium piano en gitaar te studeren. In september 2012 besloot Jelte onder de naam Jett Rebel zijn eigen muziek te gaan maken.

In het voorjaar van 2013 verscheen zijn eerste EP met de titel ‘Venus’, aan het einde van dat jaar gevolgd door ‘Mars’. De drie singles van deze EP’s werden enthousiast ontvangen en gedraaid door 3FM en andere radiozenders. Hij trad live op in de televisieprogramma’s Toppop3, De Wereld Draait Door en Serious Request en werd door Radio 3FM uitgeroepen tot 3FM Serious Talent.

Begin 2014 werd zijn single Tonight bij dezelfde zender de 3FM Megahit. In het voorjaar van 2014 trad hij hij in het kader van de “Venus & Mars-tour” op in een reeks kleinere zalen. In het najaar volgde een tour onder de titel “Tour d’Amour” langs 18 grote zalen in Nederland.

Jett Rebel schrijft zijn eigen muziek en neemt ook arrangementen, productie en opname voor zijn rekening, waarbij hij zelf de zangpartijen verzorgt en instrumenten bespeelt. Bij live-optredens wordt hij begeleid door een band.


Geboren
24 januari , 1991
Website