De Doelen Rotterdam

 

De Doelen is een veelgeroemd concertgebouw en een state-of-the-art congresgebouw. In deze combinatie van twee functies is de Doelen veruit de grootste van Nederland. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RPhO) is de belangrijkste huurder van de Doelen.

In de Doelen vinden jaarlijks ruim 1.200 evenementen plaats, waaronder zo’n 600 concerten in alle genres: van klassiek tot wereldmuziek en jazz. Als concertgebouw bekleedt de Doelen de tweede plaats in Nederland qua publieksbereik. De zeer brede programmering, van grote publiekstrekkers tot specialistische concerten voor de doorgewinterde muziekkenner, van kinderconcerten tot concerten met muziek uit diverse herkomstlanden, maakt de Doelen een echt muziekhuis voor iedereen.

Als congresgebouw ontvangt de Doelen jaarlijks de bezoekers van 600 congressen en evenementen. De Doelen is tevens een geliefde locatie voor spraakmakende internationale evenementen, waaronder het International Film Festival Rotterdam en het Gergiev Festival.

De eerste paal voor het huidige gebouw werd op 9 juli 1962 geslagen door Eduard Flipse (dirigent van het RPhO). Op 18 mei 1966 werd het nieuwe concert- en congresgebouw de Doelen geopend. Het ontwerp is van de Rotterdamse architecten H.M. en E.H.A. Kraaijvanger in samenwerking met R.H. Fledderus. In 2009 zijn de Grote Zaal, de foyers en de ontvangstruimte gerenoveerd. Hierbij werden onder meer het klimaatsysteem en alle stoelen vervangen, maar de opvallendste vernieuwing was het grote zwevende “technisch plafond” met microfoons en andere apparatuur boven het podium.


Adres
Schouwburgplein 50
Postcode
3012 CL
Woonplaats
Rotterdam
Land
Nederland
Telefoonnummer
010 - 217 17 17
website
http://www.dedoelen.nl/