Felix in de Steigers

 

Felix in de Steigers loopt vooruit op de heropening van een volledig gerenoveerd Felix Meritis. Het pand is toe aan renovatie. En dat zie je. De traptreden zijn uitgesleten, hier en daar bladdert de verf van de muren. Dat geeft het gebouw z’n charme. Vanaf begin 2017 vindt er een renovatie plaats en wordt het pand in z’n oorspronkelijke staat teruggebracht.

Tot dan experimenteren ze met pand, publiek en programmering. Samen met partners worden debatten, exposities, theater, film en muziek geprogrameerd. Voor iedereen die inspiratie zoekt, meer wil weten over de wereld of gewoon een borrel wil drinken. En voor bedrijven de kans om hun event in een monumentaal pand met geschiedenis te organiseren. Pop up restaurant Staets is zeven dagen per week open.

Het gebouw is een monument van de Verlichting – een intellectuele stroming in de 17e en 18e eeuw. Verlichtingsdenkers zetten zich af tegen de kerk en de autoriteiten. Zij wilden de samenleving opnieuw inrichten. Felix Meritis was een plek waar mensen muziek luisterden en discussieerden over kunst, cultuur en wetenschappen.


Adres
Keizersgracht 324
Postcode
1016 EZ
Woonplaats
Amsterdam
Land
Nederland
Telefoonnummer
020 - 627 94 77
website
http://www.felixmeritis.nl/