Johan Cruijff ArenA

 

De Johan Cruijff ArenA is een van de bekendste voetbalstadions van Nederland. Op 14 augustus 1996 werd het stadion feestelijk geopend door Koningin Beatrix.

De ArenA is dé thuishaven van Ajax. Ook het Nederlands elftal speelt interlands in het stadion. Ook de american footballers van Amsterdam Admirals speelden er hun thuiswedstrijden.

Concerten en dancefeesten vullen de evenementenkalender regelmatig aan.

Het stadion bevindt zich aan de ArenA boulevard in Amsterdam Zuidoost en is een ontwerp van de architecten R.H.M. Schuurman en Sjoerd Soeters. Het stadion heeft een enorme omvang en kan al van verre worden gezien, mede doordat het bouwwerk 78 meter hoog is. De totale oppervlakte van het stadion is 35.000 vierkante meter, de omvang van vier voetbalvelden. Het gebouw rust op een dikke betonnen plaat, waaronder een parkeergarage is gemaakt met plek voor duizenden auto’s.

De Johan Cruijff ArenA is het eerste stadion in Europa met een uitschuifbaar dak, dat in een kwartier open of dicht geschoven kan worden. Er is gekozen voor een telescopisch dak in de vorm van een glazen schuifdak.


Adres
ArenA Boulevard 1
Postcode
1100 DL
Woonplaats
Amsterdam
Land
Nederland
Telefoonnummer
+31 (0)20- 311 13 33
website
http://www.amsterdamarena.nl/