Sofitel Legend The Grand Amsterdam

 

Sofitel Legend The Grand ligt tussen tweegrachten in het hart van de stad Amsterdam, en heeft een rijke geschiedenis. Het is bekend om zijn ‘Raadszaal’ waar in 1966 het huwelijk van de voormalige koningin, Prinses Beatrix, werd gesloten.

The Grand Hotel kent een lange en afwisselende geschiedenis, onder andere als klooster, Admiraliteit en stadhuis, maar is sinds 1992 bekend een vijfsterrenhotel.

De geschiedenis laat zich aflezen aan de architectuur die varieert van het statige Hollands classicisme tot de expressionistische stijl van de Amsterdamse school. In het interieur zijn stijlkamers uit de jaren twintig van de vorige eeuw bewaard gebleven.

Het Grand biedt vijfsterrenluxe in een unieke Amsterdamse ambiance, ingericht met Franse elegantie en grandeur. De kamers, restaurant Bridges, inspired by Ron Blaauw, de feestzalen en het prachtige tuinterras boeit iedereen en verleidt tot een bezoek aan het hotel.

Alle kamers zijn individueel ingericht en hebben de beschikking over een luxe badkamer met walk-in rainshower of ligbad. Tevens heeft elke kamer een Sofitel MyBed, een flatscreentelevisie, Bose geluidssysteem, airconditioning, goed gevulde minibar, espressomachine, kluisje en een föhn. ‘s Ochtends wordt er een krant naar keuze op jouw kamer bezorgd.

Naast de kamers beschikt het hotel ook over 17 multifunctionele ruimtes, die zijn uitgerust met de meest moderne technische faciliteiten. Hier kun je in een zeer bijzondere ambiance vergaderen, een feest geven of dineren.

De magie van dit hotel wordt nog eens extra benadrukt door de charmante binnentuin waar je bij mooi weer kunt lunchen, dineren of genieten van een afternoon tea. In wellnesscentrum SoSPAH vindt je onder andere een verwarmd binnenzwembad met jacuzzi, een sauna, een Turks stoombad, twee behandelkamers en een fitnessruimte.


Adres
Oudezijds Voorburgwal 197
Postcode
1012 EX
Woonplaats
Amsterdam
Land
Nederland
Telefoonnummer
020 - 555 31 11
website
http://www.sofitel-legend-thegrand.com/