Van Nellefabriek

 

Het was de visionaire Van Nelle-directeur Van der Leeuw die in 1923 opdracht gaf  tot de bouw van een nieuwe fabriek, volgens de regels van ‘Het Nieuwe Bouwen’. Dus hyperfunctioneel en zonder franje. En – uniek voor die tijd – helemaal bovengronds en met veel staal en glas, dus licht, lucht en ruimte voor de werknemers.

Vanaf 1931 werden er koffie, thee en tabak geproduceerd, en later ook instantpudding en kauwgum (de beroemde Chiclets). Tot 1995 kwam het aroma je hier tegemoet, maar daarna zwegen de machines.

In 1998 nam een groep enthousiaste investeerders het initiatief voor een ambitieuze renovatie en halverwege 2000 was  Van Nelle Fabriek klaar. In 2014 werd de Van Nelle Fabriek op de UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatst.

De Van Nelle Fabriek is dé locatie in Rotterdam voor bedrijven, evenementen en cultuur. Thuisbasis van al meer dan 80 grote en kleinere ondernemingen en van talloze (internationale) congressen en netwerkevenementen. Een unieke omgeving, met veel licht en ruimte, en een dynamiek die voelbaar aanwezig is.


Adres
Van Nelleweg 1
Postcode
3044 BC
Woonplaats
Rotterdam
Land
Nederland
Telefoonnummer
010 - 750 40 00
website
http://www.vannellefabriek.com/