Fotomuseum aan het Vrijthof

 

Op 26 september 2019 opende Museum aan het Vrijthof in Maastricht officieel haar deuren als nieuw particulier fotografiemuseum. Het museum heeft de afgelopen jaren gewerkt aan een nieuwe toekomstvisie met een duidelijke keuze voor het veelzijdig medium fotografie. De eerder georganiseerde tentoonstellingen met uitgeverij TASCHEN en de fotografen Marie Cécile Thijs, Guy van Grinsven en Jan Stel hebben zeker bijgedragen aan deze nieuwe focus als gespecialiseerd museum.

Het museum wil twee keer per jaar een grote naam uit de fotografiewereld presenteren met een attractief omlijstingsprogramma. Daarbij zullen de social media platforms Instagram en Facebook een prominente rol spelen. De rode draad van de tentoonstellingen is de maatschappelijke relevantie. De foto’s moeten een boodschap met zeggingskracht hebben.

Fotomuseum aan het Vrijthof is gesitueerd in het voormalige Spaans Gouvernement, een gebouw dat al in de 16e eeuw dienst deed als buitenpaleis van Keizer Karel V en beschikt over tien karakteristieke stijlkamers en kabinetten. et museum is ontstaan uit de kunstcollectie van het echtpaar Wagner-de Wit, dat in 1954 hun verzameling naliet om te beheren voor volgende generaties. Na de grote verbouwing van 2012 werd het museum omgedoopt tot Museum aan het Vrijthof.

In 2014 is het museum voorzichtig begonnen een andere koers te varen. Vanaf 26 september 2019 is Museum aan het Vrijthof officieel verder gegaan als fotografiemuseum.

 


Adres
Vrijthof 18
Postcode
6211 LD
Woonplaats
Maastricht
Land
Nederland
openingstijden
Maandag gesloten
Dinsdag t/m Zondag: 10.00 - 17.30 uur
Telefoonnummer
043 - 321 13 27
website
https://fotomuseumaanhetvrijthof.nl/