Fotomuseum Den Haag

 

Vanuit de gedachte dat fotografie een kunstvorm is, begint het Gemeentemuseum Den Haag eind jaren 50 als een van de eerste musea in Nederland met het tentoonstellen van fotografie. De collectie fotografie van het Gemeentemuseum Den Haag is zo rijk geworden dat in 2002 toenmalig directeur Wim van Krimpen er een apart museum voor opricht. Het Fotomuseum Den Haag, dat zich direct naast het Gemeentemuseum bevindt, deelt sindsdien de voordeur met het eveneens in 2002 opgerichte GEM, museum voor actuele kunst.

Een grote hoeveelheid gedenkwaardige tentoonstellingen passeren de revue in het nieuwe museum: Man Ray, Emmy Andriesse, Sally Mann, Anton Corbijn, Erwin Olaf, Bieke Depoorter en Robin de Puy zijn slechts enkele voorbeelden.

Het museum dat feitelijk maar uit één grote zaal bestaat, barst uit z’n voegen. Daarom besluit directeur Benno Tempel in 2016 tot een verbouwing. Het museum wordt uitgebreid en kan nu meerdere tentoonstellingen tegelijkertijd huisvesten. Het is daarmee van een tentoonstellingsruimte voor fotografie tot een volledig fotomuseum geworden.


Adres
Stadhouderslaan 43
Postcode
2517 HV
Woonplaats
Den Haag
Land
Nederland
openingstijden
Dinsdag t/m zondag:
11.00 - 17.00 uur
Telefoonnummer
070 - 33 811 11
website
https://www.fotomuseumdenhaag.nl/