Museum Rotterdam

 

Museum Rotterdam heeft twee vestigingen: één in het Timmerhuis en één aan de Coolhaven.

De hoofdlocatie, in het Timmerhuis, is het museum van de stad. Het bevindt zich midden in het centrum, waar het hypermoderne glas en staal van het wereldberoemde architectenbureau OMA samen komt met het beton en baksteen van wederopbouwmonument het Timmerhuis. Hier vertellen historische stukken en nieuw erfgoed in onverwachte combinaties het verhaal van Rotterdam en de Rotterdammers – van nederzetting aan de Rotte tot veelkleurige metropool.

Museum Rotterdam is veel meer dan een stadsmuseum vol historische voorwerpen. Het museum volgt op de voet wat er in Rotterdam leeft en speelt. Ze gaan de stad in om samen met de bewoners het Rotterdam van nu te ontrafelen. Je ziet het terug in exposities met voorwerpen, foto’s en video’s van hedendaagse Rotterdammers. Deze samenwerking met stadsbewoners om het erfgoed van de toekomst te vinden, te bewaren en te presenteren is uniek in Europa.

Grote Rotterdamse thema’s als werk(lust), zorg, migratie, vernieuwing en religie lopen als een rode draad door de collectie.

De tweede vestiging, aan de Coolhaven, staat volledig in het teken van de Tweede Wereldoorlog en het bombardement van mei 1940.


Adres
Rodezand 26
Postcode
3011 AN
Woonplaats
Rotterdam
Land
Nederland
openingstijden
Maandag: Gesloten
Di t/m Zat: 10.00 - 17.00 uur
Zon: 11.00 -17.00 uur
Telefoonnummer
010 - 217 67 67
website
https://museumrotterdam.nl/