Theater aan het Spui

Theater aan het Spui is gelegen aan het culturele hart van de stad Den Haag, het Spuiplein. Het Theater aan het Spui maakt deel uit van een cluster van culturele gebouwen – waaronder de Anton Philipszaal en het Lucent Danstheater.

Het theatercomplex, een ontwerp van architect Herman Hertzberger, bestaat uit twee vormen: een vierkant, zwart theatergedeelte met daarop een wit woongedeelte in de vorm van een kwart cirkel – met een rechte en een ronde zijde. Het hart van het gebouw wordt gevormd door een ruime foyer waar voor aanvang, in de pauze en na afloop van de voorstelling een drankje kan worden genuttigd.

De foyer geeft toegang tot twee black box-theaterzalen (de grote zaal met 360 stoelen en de kleine zaal met 170 stoelen), het videocentrum, het filmhuis en het café en is zelf bovendien ook ingericht voor kleine optredens. Stalen trappen, balkons en hekwerken typeren het interieur van het gebouw.

Het theater huisvest een aantal festivals als Todaysart, CaDance, Movies that Matter, Holland Dance Festival en Writers Unlimited (voorheen Winternachten).


Adres
Spui 187
Postcode
2511 BN
Woonplaats
Den Haag
Land
Nederland
openingstijden

De kassa van Theater aan het Spui (Zaal 1 en Zaal 2) is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 14:00 - 18:00.

Op voorstellingsavonden tot aanvang van de voorstelling. In de weekenden en op maandag vanaf anderhalf uur voor aanvang tot aanvang van de voorstelling.

De kassa van Zaal 3 is alleen geopend voor verkoop van de voorstelling in Zaal 3 van die dag. De kassa daar opent anderhalf uur voor de voorstelling.

Telefoonnummer
070 - 346 52 72
website
https://www.theateraanhetspui.nl/