NDSM-werf

Het terrein van de voormalige Nederlandsche Dok- en Scheepsbouwmaatschappij (NDSM) ligt ten noordwesten van het Centraal Station aan het IJ in Amsterdam-Noord.

De NDSM-werf stond sinds het faillissement van de Nederlandse Scheepsbouw en Droogdok Maatschappij in 1984 al jaren leeg. De leegstaande gebouwen op het zuidoostelijke deel van het NDSM-terrein werden na verloop van tijd gekraakt. Hieruit ontwikkelde zich één van de Amsterdamse ‘broedplaatsen’, betaalbare woon- en werkruimten voor kunstenaars, ambachtslieden en ondersteunende bedrijfjes.

Zij verenigden zich in de Stichting Kinetisch Noord, die vanaf 2001 met subsidie van diverse instanties de nieuwe gebruiksmogelijkheden mocht proberen. In juli 2006 werden de grote scheepsloods, het buitenterrein en de hellingbanen aan de stichting overgedragen.

De NDSM-werf wordt de komende jaren ontwikkeld tot een stuk stad, met ruimte voor wonen, werken en cultuur. Voor commercie én creativiteit. De oude scheepsindustrie en haar monumenten vormen de basis.


Adres
tt Neveritaweg 61
Postcode
1033 WB
Woonplaats
Amsterdam
Land
Nederland
Telefoonnummer
020 - 493 10 70
website
http://www.ndsm.nl/