Paradiso

Op 30 maart 1968 opende ‘Cosmisch Ontspanningscentrum Paradiso’ haar deuren, met als doel een vrijplaats te bieden aan creatief talent. Het kerkgebouw aan de Weteringschans werd vanaf die dag een trekpleister voor jongeren, publiek en artiesten, uit Amsterdam, Nederland, Europa en ook de rest van de wereld.

In de veertig jaar die daarop volgden – in 2008 vierde de stichting haar veertigjarig bestaan – is Paradiso uitgegroeid tot poppodium, nachtclub en cultuurpaleis in één.

In de Grote Zaal, met een capaciteit van 1500 man, spelen de grote rock-, folk-, soul-, country-, reggae- en blueshelden. Vaak stappen artiesten na een aantal optredens in de Grote Zaal van Paradiso over op zalen van stadionformaat, om dan jaren later terug te keren naar de relatieve intimiteit van de Grote Zaal. Ook zijn er de ‘vaste gasten’ uit binnen- en buitenland, zoals Maceo Parker, George Clinton, De Dijk en Van Dik Hout, die jaarlijks terugkeren voor de bijzondere sfeer van de oude kerk op de Weteringschans.

In de Kleine Zaal, met een capaciteit van 250 man, vinden in een nog intiemere sfeer soms haast magische concerten plaats. Als in een kweekvijver voor opkomend talent spelen er regelmatig bands en artiesten die hun eerste stappen zetten in de richting van de doorbraak.


Adres
Weteringschans 6-8
Postcode
1017 SG
Woonplaats
Amsterdam
Land
Nederland
Telefoonnummer
020 - 626 45 21
website
http://paradiso.nl/