Amsterdam Art Weekend 2017

 

Het Amsterdam Art Weekend is het enige hedendaagse kunstweekend van de stad. Tijdens dit weekend staat Amsterdam volledig in het teken van hedendaagse kunst en bekrachtigt het zijn reputatie als internationaal en toonaangevend kunstcentrum.

Dankzij de verschillende deelnemende instellingen waaronder Annet Gelink Gallery, Galerie Fons Welters en andere galeries, post-doc opleidingen als de Rijksakademie en De Ateliers, musea als het Stedelijk en EYE en diverse alternatieve kunstruimten komt het publiek tijdens het Art Weekend zowel met jonge als gevestigde kunstenaars in aanraking.

Dit jaar omvat het vierdaagse programma meer dan 50 deelnemende locaties en meer dan 100 events. Het Amsterdam Art Weekend wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam Art.

Amsterdam Art Weekend biedt zijn bezoekers een uitgelezen kans om vier dagen lang, dwars door de hele stad, de meest uiteenlopende openingen, debatten en activiteiten bij te wonen. Vrijdag 24 november staat in het teken van ‘Gallery Opening Night’. Als onderdeel van het Amsterdam Art Weekend openen de 25 geselecteerde galeries hun deuren en tonen zij het beste op nationaal en internationaal niveau. Op het programma staan nieuwe werken van kunstenaars als Tjebbe Beekman, Erik van Lieshout en Han Schuil maar ook internationale shows van grootheden als Evelyn Taocheng Wang, Daniel Richter en Inti Hernandez.

Naast de galeries vormen culturele instellingen als de Rijksakademie van beeldende kunsten, Stedelijk Museum en de Oude Kerk belangrijke pijlers van het programma. De opening van het Amsterdam Art Weekend valt gelijk met de RijksakademieOPEN, het jaarlijkse moment waarop het publiek de kunstenaarsstudio’s van de Rijksakademie kan bezoeken. Het Stedelijk Museum presenteert een selectie uit de vorig jaar verworven Borgmann-collectie. De Oude Kerk toont een speciaal ontwikkeld werk van de Franse kunstenaar Christian Boltanski en het Prins Claus Fonds brengt werk van de Soedanese kunstenaar Ibrahim El-Salahi, dat nog niet eerder in Nederland was te zien.

 


Locatie
Diverse locaties Amsterdam
Datum

23 t/m 26 november 2017

website
http://www.amsterdamart.com/