An Evening With Bob Woodward

De Amerikaanse onderzoeksjournalist en schrijver Bob Woodward, die grote bekendheid kreeg door het Watergateschandaal dat hij ontdekte met Carl Bernstein, komt voor een lezing naar RAI Theater, Amsterdam. Woodward is sinds 1971 in dienst van The Washington Post en auteur van vele politiek getinte bestsellers.

In het kader van zijn meest recente boek ‘Fear: Trump in the White House’ brengt hij een bezoek aan Nederland en geeft tijdens de lezing inzicht in het presidentschap van Trump. An Evening With Bob Woodward is een avond in het gezelschap van een iconische journalist die zo’n beetje iedere journalistieke prijs heeft gewonnen, inclusief twee befaamde Pulitzers.

Fear: Trump in the White House
Woodward’s meest recente boek gaat, hoe kan het ook anders, over het presidentschap van Trump en beschrijft een gedetailleerd en indringend portret van de huidige Amerikaanse president. In het kader van zijn boek reist hij de wereld over om antwoord te geven op vragen als:
– Hoe kan Trump overleven;
– Hoe doet hij het in vergelijking tot andere presidenten;
– Hoe gaat het met het onderzoek van Robert Mueller;
– Wat is de kans op een nieuwe oorlog;
– Welke invloed heeft ‘America First’ op de wereldeconomie;
– Hoe heeft de media zich opgesteld sinds Trump president is?

Bob Woodward wordt gezien als een journalistieke legende, zo zei Robert Gates (voormalig CIA-directeur) over hem: “Zijn vermorgen om mensen te laten praten over dingen waar ze niet met anderen over zouden moeten praten is buitengewoon en uniek. Het publiek dat hem hoort spreken blijft verwonderd achter” en Jill Abramson (The New York Times) recenseert ‘Fear’ als volgt: “In een tijd van alternatieve feiten en bijtende tweets over fake news is Woodward de gouden standaard van de waarheid.”


Locatie
RAI Amsterdam
Datum
9 juni , 2019
Artiesten
Bob Woodward