Antony Beevor – WWII and Lessons from the Past

In zijn net naar het Nederlands vertaalde boek De Slag om Arnhem geeft gerenommeerd historicus en meesterverteller Antony Beevor een compleet beeld van het strijdveld rondom Arnhem. Het boek gaat over véél meer dan één dramatische veldslag. Beevor bespreekt een agressief en oorlog-minnend Europa. Antony Beevor vertelt over de slag om Arnhem en gaat in gesprek met De Balie-directeur Yoeri Albrecht over de staat van het huidige Europa. Welke lessen biedt het verleden ons om het heden te begrijpen?

Antony Beevor geldt als één van de meest gerenommeerde experts en historici van WOII. Hij is de auteur van veelgeprezen werken als Stalingrad, De strijd om Spanje, D-Day, De Tweede Wereldoorlog en Het Ardennenoffensief. De Slag om Arnhem is de geschiedenis in gegaan als een nationaal trauma. Een van de grootste luchtlandingen uit de oorlog, een heroïsche strijd die negen dagen duurde, een catastrofale misrekening van de Britten en de laatste overwinning van Adolf Hitler. Gebruikmakend van nieuw archiefmateriaal schetst Antony Beevor de lotgevallen van soldaten en burgers en ontdoet de veldslag van zijn mythen.

Beevor staat ook bekend om zijn scherpe analyses van het Europa van nu. Hoe kijkt hij naar de huidige ontwikkelingen in Europa? Groot-Brittannië verlaat de Unie, in Polen en Hongarije brokkelen de vrije pers en de rechtstaat af, populisme wint door heel Europa, de roep om een sterke leider wint aan aantrekkingskracht en de EU wordt geplaagd door crisissen waar zij geen adequaat antwoord op heeft. Welke parallellen ziet Beevor met het Europa van een eeuw geleden?

Voertaal: Engels


Locatie
De Balie
Datum
25 april , 2018
Prijs
€12,50
website
https://www.debalie.nl/
Artiesten
Antony Beevor
Yoeri Albrecht