Cologne Fine Art 2017

 

De internationale Cologne Fine Art (COFA) is het kunst- en antiekpareltje net over de grens in Duitsland. De Keulse beurs heeft voor de volgende editie (23 t/m 26 november 2017) gerenommeerde galeries en kunsthandelaren te gast in de Koelnmesse.

Met een breed aanbod van objecten uit de middeleeuwen tot aan hedendaagse kunst bestrijkt de beurs een ruime periode van de kunstgeschiedenis. Dit jaar verwacht de beurs wederom veel aandacht voor de speciale Young Collectors Room met kunstwerken tot €5.000 en de solotentoonstelling van de Cologne-Fine-Art-Preis winnaar.

De fundering van de internationale kunstbeurs Cologne Fine Art is al in 1970 gelegd. Intussen is COFA de vaste speler in de culturele najaarsagenda van Duitsland en omgeving met de Koelnmesse als vaste standplaats, en op loopafstand van het sfeervolle historische centrum van Keulen.

Nét iets anders en verfrissend in het aanbod, is er op Cologne Fine Art de hele tijdslijn van de kunstgeschiedenis te zien, met een fijne focus op schilderkunst en design. In een ruime en lichte setting bieden de handelaren uit diverse Europese landen kwalitatief hoogwaardige voorwerpen aan welke een strenge keuring hebben ondergaan. Omdat Cologne Fine Art in Nederland nog wat minder bekend is valt er nog veel te ontdekken aan kunst, antiek en design.

Cologne Fine Art omvat ook een speciaal op de beginnende verzamelaar gerichte Young Collectors Room waar alle handelaren van de beurs een object van de eigen stand aanbieden, dat maximaal €5.000,- is geprijsd. Hier kan de nieuwe generatie verzamelaar en bezoeker kennis opdoen over het getoonde en de ruimte als plaats van ontmoeting en uitwisseling ervaren.

Bezoekers aan COFA kunnen ook bij Exponatec Cologne (22 t/m 24 november) binnenlopen. Dit tweejaarlijkse evenement is dé ontmoetingsplaats voor de internationale museumwereld en de restauratie- en conserveringsindustrie. Dit jaar ligt de focus van de beurs op de toekomst van het tentoonstellen. Instellingen en bedrijven presenteren nieuwe producten, oplossingen en concepten rondom tentoonstellen, restauratie, behoud en erfgoed.


Locatie
Koelnmesse
Datum

23 t/m 26 november 2017

website
http://www.colognefineart.de/