De Man in Azië

 

 

In De Man in Azië neemt Lucas De Man je mee op een fascinerende trip door zes Aziatische megasteden. Tijdens de performance ontmoet je een opkomende generatie millennials in Tokyo, Seoul, Singapore, Shenzhen, Hong Kong and Taipei en ontdekt hoe zij, net als wij, een verschil willen maken in een complexe, snel veranderende en soms zelfs angstaanjagende, wereld.

Met op reis verzameld filmmateriaal, manga animaties en de meest onwaarschijnlijke ontmoetingen met kunstenaars, wetenschappers, sociaal activisten, studenten of professors vertelt Lucas De Man het verhaal van een taboe doorbrekende generatie. Want hoe combineer je moderne, controversiële vormen van liefde, vriendschap en seks met traditionele en veilige familiebanden? Hoe leef je in een toekomst die steeds dichterbij komt en waarin robots het dagelijks leven overnemen?

De Man in Azië inspireert. Aziatische millennials brengen een hands on mentaliteit die haast niet te evenaren is. Denk overpopulatie, klimaatverandering, eenzaamheid, stress, artificial intelligence of onze Aziatische tijdgenoten hebben al een antwoord. De Man in Azië is meer dan een verhaal, een reisverslag of een documentaire. Het is een ontdekkingstocht vol verbeeldingskracht die inzicht geeft in dé uitdagingen van nu. En die je kennis laat maken met een generatie die klaar is voor radicale verandering.


Datum

18 september 2018 Pakhuis de Zwijger Amsterdam

19 september 2018 Pakhuis de Zwijger Amsterdam

20 september 2018 Pakhuis de Zwijger Amsterdam

21 september 2018 Pakhuis de Zwijger Amsterdam

25 september 2018 De NWE Vorst Tilburg

26 september 2018 De NWE Vorst Tilburg

27 september 2018 Verkadefabriek Den Bosch

28 september 2018 Verkadefabriek Den Bosch

29 september 2018 Verkadefabriek Den Bosch

25 oktober 2018 Bozar Brussel België

 

Artiesten
Het Zuidelijk Toneel
Lucas De Man