KunstRAI 2019

 

Van woensdag 17 tot en met maandag 22 april 2019 viert de KunstRAI haar 35e editie. Tijdens de beurs brengen meer dan tachtig deelnemende galerieën hun hedendaagse, autonomie en toegepaste kunst. Schilderijen, beelden, fotografie maar ook toegepaste kunst, design en sieraden komen aan bod.

Jaarlijks nodigt de KunstRAI een stad of streek uit het buitenland uit om hun kunst en cultuur te presenteren. Dit jaar zullen zes galerieën uit Catalonië op het ‘Focus Catalunya’ plein hun collectie tonen. Deze galerieën zijn: Galería Contrast, N2 Galería, 3 punts galerie, Victor Lope Arte Contemporaneo, Anquins en Pigment Gallery. Allemaal brengen ze een groots, verassend object mee, om hier het grote plein mee te vullen.

Naast een gewone stand, waar een galerie meerdere kunstenaars presenteert, zullen er ook zogenaamde solostands op de KunstRAI te zien zijn. Hier wordt het werk van één kunstenaar volledig uitgelicht.

Ook dit jaar krijgen een startende galerieën op de KunstRAI de gelegenheid zich te presenteren in een ‘RAW edge’. Deze jonge galerieën, die geselecteerd worden op basis van hun gedurfde en vernieuwende aanbod, tonen nieuwe, opvallende en tegendraadse kunstenaars, die garant staan voor spraakmakende presentaties.

In Een Kapiteins Gewaad, van Stephanie Schuitemaker van Gallery SCHUIT, brengt samen met ontwerper Johannes Offerhous een selectie draagbare kunstwerken van jonge ontwerpers, verweven met het textiel van de muren. Het is een expositie die kunst en mode verbindt. De metershoge doeken die aan het plafond hangen maken de expositie een ware experience.


Locatie
RAI Amsterdam
Datum

17 t/m 22 april 2019

Prijs
€15,-
website
http://www.kunstrai.nl/