LaChapelle: Good News for Modern Man

 

 

David LaChapelle  begon zijn befaamde carrière met fotograferen voor Andy Warhols tijdschrift Interview. Door zijn vernieuwende aanpak behoorde LaChapelle al snel tot de meest invloedrijke fotografen ter wereld. Zijn spectaculaire, kleurrijke en vaak controversiële portretten van beroemdheden zijn uitgegroeid tot archetypische symbolen van deze tijd.

Deze eerste grote solotentoonstelling in Nederland belicht met ruim 70 werken verschillende disciplines uit het oeuvre van de kunstenaar. Ook introduceert dit uitgebreide overzicht LaChapelles nieuwste serie New World, waarin hij het “onfotografeerbare” probeert te fotograferen in een zoektocht naar het paradijs.

Speciaal voor deze expositie verschijnt een Groninger Museum editie van het boek, bestaande uit een unieke boekenlegger en een essay over het werk Seismic Shift.Het monumentale boek bestaat uit twee delen: Lost + Found en Good News. De Groninger Museum editie bevat een boekenlegger en een essay over het werk Seismic Shift, geschreven door directeur Andreas Blühm en kunsthistorica en co-curator van de tentoonstelling Anna-Rosja Haveman.

De boeken geven een prachtig overzicht van LaChapelle’s creatieve werk en bevatten foto’s die nooit eerder gepubliceerd zijn.


Locatie
Groninger Museum
Datum

21 april t/m 28 oktober 2018

website
http://www.groningermuseum.nl/