New Adventures

 

In New Adventures zorgen drie eigenzinnige choreografen samen voor een zinderende dansavond. Scapino Ballet Rotterdam, die een reputatie heeft in het brengen van nieuw talent, presenteert twee wereldpremières van huischoreografen Itamar Serussi en Felix Landerer en het met meerdere prijzen bekroonde stuk ‘Prince’ van de Franse choreograaf Martin Harriague.

In een wereld waarin grenzen steeds meer verdwijnen beperkt deze nieuwe generatie dansmakers zich niet tot één stijl, maar staat open voor alle mogelijke nieuwe invloeden. Afwisselend rauw en poëtisch worden dansstijlen met elkaar vermengt tot een opwindend geheel.

Na de succesvolle Scapinoproductie Henry geldt Itamar Serussi als een van de spannendste dansmakers van dit moment. Serussi heeft een fascinerende bewegingsstijl met dansers die tot het uiterste gaan, zwaartekracht-trotserende sprongen, uitdagende poses, humoristisch en vlijmscherp. Hij vertelt zijn verhalen met een stortvloed aan beelden, waarachter een rijk en grillig gevoelsleven schuil gaat. In Love Gun is liefde niet alleen lief en zien we opnieuw zijn unieke stijl, geïnspireerd op Quentin Tarantino, Charlie Chaplin en Roger Rabbit.

Felix Landerer mengt een vloeiende, organische dansstijl met virtuoze urban-bewegingen waar het plezier vanaf spat. While we can gaat over de keerzijde van de moderne communicatie en de behoefte aan echt menselijk contact. De dansers laten hun persoonlijkheid zien in een vloeiende, organische stijl met virtuoze urban-bewegingen.

Martin Harriague maakt een eerbetoon aan The Sleeping Beauty en zet op komische wijze de mythe van de prins in een nieuw perspectief. Deze jonge, rebelse choreograaf doet er alles aan om het verhaal te ontregelen. Op de wervelende muziek van Tsjaikovski worden de prins en prinses op een verrassend, verwarrend en komisch liefdesavontuur gestuurd.


Datum

Speelperiode:

2 t/m 10 juni 2017

13 september t/m 28 oktober 2017

9 april t/m 6 mei 2018

Diverse theaters

website
https://www.scapinoballet.nl/
Choreograaf
Itamar Serussi, Felix Landerer, Martin Harriague
Artiesten
Scapino Ballet Rotterdam