TEFAF 2018

 

 

TEFAF is één van de belangrijkste en grootste kunstbeurzen ter wereld. In  2017 vierde de kunstbeurs haar 30 jarig bestaan . Naast kunst van de oude meesters, is er ook ruimte voor moderne kunst.

Meer dan 280 handelaren in kunst, antiek en design presenteren tijdens TEFAF Maastricht 2018 hun beste en meest bijzondere stukken. TEFAF heeft hiermee een unieke en ongeëvenaarde aantrekkingskracht op particuliere verzamelaars, conservatoren, professionals uit de kunstmarkt en kunstliefhebbers uit de hele wereld. De internationale reputatie van TEFAF komt ook dit jaar tot uiting in het brede aanbod en de ongeëvenaarde kwaliteit van de aangeboden werken.

De deelnemende handelaren aan TEFAF Maastricht bekleden zonder uitzondering een toonaangevende positie in hun vakgebied. Tijdens TEFAF presenteren zij met regelmaat nieuw ontdekte of verloren gewaande werken. Zo toont Kollenburg Antiquairs (Stand 182), Saint Albinus and Saint Bernardus (1496), een tempera beschilderd paneel van Filippino Lippi (ca.1457-1504). Dit werk is niet alleen bijzonder omdat het voor het eerst in meer dan honderd jaar op de markt komt, het heeft bovendien een buitengewone herkomst. Het paneel was onderdeel van een altaarstuk oorspronkelijk geschilderd voor het Klooster van de San Donato agli Scopeti. Lippi schilderde het ter vervanging voor een nooit afgemaakt altaarstuk waarvoor Leonardo da Vinci in 1481 de opdracht kreeg. De centrale voorstelling van het altaarstuk van Lippi werd in 1529 verworven door kardinaal Carlo de Medici en is sinds 1666 onderdeel van de collectie van het Uffizi.

TEFAF Antiques is met 90 dealers de grootste afdeling van de beurs. Ieder jaar worden de meest opmerkelijke stukken op de markt uit de beeldende en toegepaste kunst getoond. TEFAF Maastricht 2018 toont een ruim aanbod beeldhouwkunst uit verschillende tijden. Daniel Katz Gallery (Stand 100) biedt het buitengewone, suggestieve bronzen beeld Torso of a Crouching Woman van Camille Claudel (1864-1943) aan. Het betreft een in 1913 gegoten exemplaar van een ontwerp dat Claudel in circa 1887 maakte. Naar verluid is het beeld een weerspiegeling van de destructieve relatie tussen Claudel en Auguste Rodin, in wiens studio zij vele jaren heeft gewerkt. Axel Vervoordt (Stand 424) presenteert het marmeren beeldhouwwerk Head of Venus Genetrix. Dit werk uit de 1e eeuw na Christus komt sinds de jaren zestig voor het eerst op de markt.

Naast de schilderijen van Oude Meesters, die te zien zijn in de categorie TEFAF Paintings, kunnen verzamelaars in de afdeling TEFAF Modern bijzondere hedendaagse werken ontdekken. Tijdens de TEFAF zijn er ook in de binnenstad verschillende dingen te doen: spraakmakende exposities, theater- en muziekproducties, dansvoorstellingen en special events.

TEFAF staat ook bekend onder de vliegtuigspotters. Gedurende de beurs landen er meer dan 150 privévliegtuigen van de allerrijksten en beroemdste mensen op het vliegveld van Maastricht-Aachen. Maastricht verandert voor even in een hotspot voor de socialites.


Locatie
MECC Maastricht
Datum

10 t/m 18 maart 2018

Prijs
€40.00
website
https://www.tefaf.com/home