Amsterdam Light Festival presenteert editie 2015-2016

 

Amsterdam Light Festival heeft de vaar- en wandelroute van de editie 2015-2016 bekendgemaakt. De vaarroute Water Colors voert bezoekers mee langs ruim twintig indrukwekkende lichtkunstwerken, via het Oosterdok en de Amstel naar de Herengracht. De wandelroute Illuminade neemt de bezoekers mee langs installaties en sculpturen in de Weesper- en Plantagebuurt.

Amsterdam Light Festival wordt op zaterdag 28 november feestelijk geopend door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix. Componist Merlijn Twaalfhoven verzorgt die avond, samen met honderden zangers, een groots openingsspektakel voor het gebouw van Nationale Opera & Ballet. De opening begint om 17.15 uur en is vrij toegankelijk. De ceremonie staat geheel in het teken van Vriendschap, het thema van deze vierde editie.

Water Colors 

28 november 2015 – 17 januari 2016

Met de 75 minuten durende vaarroute Water Colors krijgen bezoekers een bijzondere kijk op Amsterdam en de lichtkunstwerken van Amsterdam Light Festival. De route begint bij het Centraal Station en gaat via het Oosterdok, de Nieuwe Herengracht en de Amstel naar de Herengracht. Absolute hoogtepunten van Water Colors zijn de kunstwerken Paths Crossing (Ralf Westerhof), Northern Lights (Aleksandra Stratimirovic), Light Wave (Anita Doornhein), Light Kite (Tijdmakers), Merry Go Round Europe (Schagen, Kreykamp, de Boer & Hulskamp) en Holon Light (Michiel Martens & Jetske Visser).

 

Illuminade

10 december 2015 – 3 januari 2016

De wandelroute Illuminade toont in de Weesper- en Plantagebuurt werken van nationaal en internationaal toptalent. Van dynamische lichtinstallaties in stadsparken tot werken waar je letterlijk doorheen kunt lopen of in kunt liggen. De Illuminade loopt via de Amstel, de Hoftuin, het Wertheimpark en de Hortus en eindigt op het J.D. Meierplein. Must-sees op deze inspirerende en intieme route zijn Strangers in the Light (Victor Engbers & Ina Smits),Winged Migration (Tessel Schmidt & Judith Hofland) en Light Droplets (Eva van der Moer). Trek minimaal anderhalf uur uit voor het lopen van de hele route.