Campagnebeelden Nationale Opera & Ballet

Befaamd fotografenduo Petrovsky&Ramone maken de campagnebeelden voor Nationale Opera & Ballet, de nieuwe, gezamenlijke naam van De Nederlandse Opera, Het Nationale Ballet en Het Muziektheater Amsterdam.

Petrovsky&Ramone maken de campagnebeelden voor de resterende producties van het huidige seizoen en voor het seizoen 2014/2015. De eerste campagnebeelden zijn zichtbaar vanaf maandag 17 februari 2014, de datum waarop de nieuwe naam Nationale Opera & Ballet officieel van kracht wordt. Die dag wordt ook het programma van het nieuwe seizoen bekend gemaakt.

Naast fotografie maken Petrovsky&Ramone ook de videotrailers voor de producties. Deze combinatie sluit aan bij de keuze van Nationale Opera & Ballet om de voorstellingen in toenemende mate met bewegend beeld te communiceren.

‘Rauw, sexy en waanzinnig: de wereld van Petrovsky&Ramone is er een van dromen zonder weg te suffen.’ Voor hun decor reizen fotografen Petra van Bennekum en Morena Westerik al jaren de wereld rond. Ze schoten in het Midden-Oosten, Afrika en de VS, en zijn er telkens op uit een verbluffende sfeer vast te leggen. Altijd op zoek naar (inter)actie. Petrovsky&Ramone hebben – sinds hun start in 2005 – editorials geschoten voor nationale en internationale bladen. Langzaam zijn zij ook meer gaan werken voor commerciële klanten. De laatste jaren ontwikkelden Petrovsky&Ramone zich ook in bewegend beeld.

In het najaar van 2013 was tijdens de designweek in Peking een overzicht te zien van het werk van Petrovsky&Ramone. Hun ‘oxymoron’ was een van de hoogtepunten van het paviljoen van de Chinese kunstenaar Ai Weiwei. Een greep uit hun klantenlijst: Vogue NL, Volkskrant, Wrangler Blue Bell, Nike, WE, Tommy Hilfiger, Aishti, Mercedez Benz,V_MAN,Oyster,Blackbook, Glamour,S-magazine,I Love you magazine.

Ted Brandsen, directeur Het Nationale Ballet: “Petrovsky&Ramone zijn bijzonder getalenteerd. Hun werk is jong en fris. Met de keuze voor dit duo zetten Nationale Opera & Ballet de traditie voort van het samenwerken met toonaangevende beeldend kunstenaars.”

Petrovsky&Ramone: “Een samenwerking met Nationale Opera & Ballet beleven we als ‘ultiem’. We vinden het heel bijzonder het filter te mogen zijn voor deze indrukwekkende klassieke kunstenaars. Een eer.”