Chloe Charles op North Sea Jazz

De carrière van Chloe Charles is sinds de release van debuutalbum ‘Break The Balance’ (2013) in een stroomversnelling geraakt. Na succesvolle optredens in People’s Place, Paradiso en op festivals Crossing Border en So What’s Next? zal Chloe deze zomer op zaterdag 12 juli 2014 het podium van de Rotterdamse Ahoy betreden tijdens het North Sea Jazz Festival.

In mei heeft Chloe tijdens de Canadian Music Week (CMW) de SirusXM Indie Award gewonnen voor “Beste Soul / R & B Artiest”. Momenteel werkt Chloe in thuisland Canada aan de opvolger van ‘Break The Balance’. De opnames van het nieuwe album worden gefinancierd door een Pledge Music crowdfunding campagne.

Hoewel Chloe Charles de stiefzus is van Julian Lennon volgt ze haar eigen pad in de muziekindustrie. Journalisten vergelijken haar met een keur aan zangeressen: van Björk tot Billie Holiday, van Amy Winehouse tot Adele, van Alicia Keys tot Joni Mitchell. Daarnaast wordt ook Chloe’s autodidacte gitaarspel veelom geprezen. Chloe speelde op diverse prestigieuze festivals als SXSW, NXNE, CMW, Jazzahead en Folk Alliance.