DanceFloat afgelast en failliet

Het evenement DanceFloat is afgelast wegens faillissement van de organisatie. De financiële middelen ontbraken om alle kosten die verband houden met het evenement te betalen, zo meldde Dancefloat BV vandaag. Het festival zou verspreid over vijf schepen op vier locaties 5 juli worden gehouden, met 65 optredende dj’s.

Volgens advocaat Maurits Renzen die het faillissement begeleidt, is de slechte kaartverkoop oorzaak van de ondergang van het feest.  Eerder werd het evenement afgeschaald om minder kosten te maken. Tegelijkertijd besloot de organisatie iedereen die een kaartje had gekocht één gratis kaartje extra te geven.

De curator treedt in overleg met het bestuur teneinde de belangen van degenen die kaarten hebben gekocht voor Dancefloat en de overige schuldeisers zo goed mogelijk te behartigen. Gedupeerden kunnen hun vordering aanmelden bij de curator via het daarvoor geopende e-mailadres dancefloat@houthoff.com.

Maar bezoekers die een kaartje hadden gekocht, kunnen volgens de advocaat het beste niks doen. ‘Alles wat ze nu doen kost iedereen tijd en geld. Ze krijgen hun geld voor het kaartje helaas niet meer terug.’ Waar niets is, valt ook niets te halen.