Pearl Jam derde headliner Pinkpop 2018

Met de bevestiging van Pearl Jam is de gedroomde derde headliner toegevoegd aan het programma van Pinkpop 2018. De band uit Seattle sluit de eerste dag van het festival af. Pearl Jam stond voor het laatst op Pinkpop in 2000 en het is geen geheim dat de organisatie al jaren bezig is om de band terug naar Landgraaf te halen.

Eerder werden ook al de andere dagafsluiters Foo Fighters (zaterdag) en Bruno Mars (zondag) van de 49ste editie van het festival aangekondigd. Pinkpop 2018 vindt plaats vier weken na Pinksteren op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juni op het festivalterrein Megaland in Landgraaf.

De kaartverkoop van Pinkpop start op zaterdag 24 februari 2018 via www.ticketmaster.nl en de bekende Ticketmaster verkoopadressen.

In 1991 zorgde de debuutplaat van Pearl Jam, “Ten”, er in één klap voor dat de band de sterrenstatus kreeg. Inmiddels is de band uit grunge hoofdstad Seattle tien studio-albums, honderden unieke live concerten, bijna even zoveel live bootlegs en ruim 85 miljoen verkochte albums verder. De band en het festival zijn geen onbekenden voor elkaar. Zo is de sprong van frontman Eddie Vedder vanaf de televisie-kraan tijdens Pinkpop 1992 al jaren een van de meest bekeken Youtube filmpjes over het festival en is dat optreden voor vele fans en de bandleden zelf nog altijd een van de hoogtepunten uit de carrière van de band.

Pearl Jam is nog altijd immens populair in Nederland, de live-reputatie is ongekend waarbij de grote hits zoals ‘Alive’, ‘Even Flow’ en ‘Jeremy’ worden afgewisseld met minder bekend werk. En altijd met de zekerheid dat geen show dezelfde setlijst heeft. Na 1992 en 2000 staat Pearl Jam voor de derde keer op het Pinkpop podium.