Sensation maakt showthema nieuwe wereldtour bekend

Op zaterdag 5 juli 2014 beleeft de Amsterdam ArenA de wereld-première van Sensation ‘Welcome to the Pleasuredome’. Het thema van The World’s Leading Dance Event, dat vandaag bekend werd gemaakt, staat in het teken van de ultieme speeltuin voor volwassenen. Wat belooft een zinnenprikkelende show te worden, neemt fans van over de hele wereld mee in een nacht vol onbevangen plezier en verleiding. ´Welcome to the Pleasuredome´ is de première van de internationale tournee die de komende 3 jaar, 5 continenten aandoet. Deze eerste editie trekt jaarlijks meer dan 40.000 danceliefhebbers uit ruim 75 verschillende landen aan.

 

 

“We zijn dit jaar wederom aan de slag gegaan met de nieuwste techniek om een innovatief decor te ontwerpen met waanzinnige special effects. Het resultaat wordt het hoogste decor dat we ooit hebben ontwikkeld. Een enorme uitdaging, des te meer omdat we voor het eerst alle elementen van de show zo hebben gebouwd dat de hele show ook in de openlucht kan plaatsvinden,” vertelt Duncan Stutterheim, mede-oprichter van ID&T.

‘Welcome to the Pleasuredome’ wordt een carrousel voor de zintuigen”, vervolgt Stutterheim. “De dj’s nemen het publiek mee in een verleidelijke reis door een gigantische speeltuin waar oneindig ontdekt kan worden. De combinatie van lichtshows, acrobatiek, danseressen, pyro-artiesten en het publiek gaan weer voor een epische nacht zorgen.” De line-up van Sensation wordt half maart bekend gemaakt.

Wat in 2000 begon als eenmalige happening in de Amsterdam ArenA, is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal fenomeen dat 30 landen bezocht, en ruim 2 miljoen bezoekers heeft getrokken. Sensation maakt telkens haar naam waar met thema’s waarin het publiek betrokken wordt door middel van de witte dresscode. Het concept won awards voor ‘best event of the year’ in onder meer Nederland, Duitsland, Australië, Brazilië en Denemarken. Sensation gebruikt de positieve kracht van muziek en dans als een universele taal die miljoenen mensen met elkaar verbindt.