Tonio openingsfilm Parool Film Fest

De speelfilm Tonio van Paula van der Oest opent op woensdag 5 oktober 2016 Parool Film Fest (Paff). De film beleeft zijn exclusieve wereldpremière in de FilmHallen te Amsterdam in het bijzijn van cast en crew, waaronder Pierre Bokma, Rifka Lodeizen en Chris Peters. De eerste editie van het festival vindt plaats van woensdag 5 tot en met zondag 9 oktober 2016.

Een jaarlijks, nieuw filmfestival georganiseerd door Het Parool, De FilmHallen en September Film. Tijdens het festival kan het publiek vier dagen lang genieten van de nieuwste bioscoopfilms die als (voor)première tijdens het festival vertoond worden. Naast het vertonen van bijzondere films is het programma aangekleed met talkshows, lezingen en muziek.

Tonio is geregisseerd door Paula van der Oest (Lucia de B., Black Butterflies) en is de verfilming van de gelijknamige roman van A.F. Th. van der Heijden. Het boek werd bekroond met de Libris Literatuur Prijs en de NS Publieksprijs, en de auteur met de P.C. Hooftprijs. Van het boek zijn inmiddels meer dan 200.000 exemplaren verkocht.

De film is geproduceerd door Alain de Levita (NL Film) en Sytze van der Laan (Nanook Entertainment) in samenwerking met de NTR. Distributeur September Film brengt Tonio op 13 oktober 2016 landelijk uit in de bioscoop.