Genomineerden Dolf Henkes Prijs 2014 bekend

De Rotterdamse kunstenaars Silvia B., Esther Kokmeijer, Ewoud van Rijn en Lidwien van de Ven, zijn genomineerd voor de Dolf Henkes Prijs 2014. De Dolf Henkes Prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt aan een beeldbepalende Rotterdamse kunstenaar. De jury onder leiding van kunstverzamelaar Joop van Caldenborgh nomineerde de kunstenaars die kans maken op een bedrag van 12.000 euro.

In TENT Rotterdam vindt vanaf donderdag 27 november 2014 tot en met 18 januari 2015 de tentoonstelling met werk van de genomineerden plaats. Eind december wordt de winnaar bekend gemaakt.

Op verzoek van de Rotterdamse kunstenaar Dolf Henkes (1903-1989) is een deel van zijn nalatenschap bestemd voor deze stimuleringsprijs voor kunstenaars die net zo beeldbepalend voor de stad Rotterdam zijn als de naamgever zelf. Op initiatief van Stichting Henkes wordt sinds 2004 de Dolf Henkes Prijs uitgereikt aan beeldend kunstenaars die de Rotterdamse kunst op de kaart zetten.

Eerdere winnaars waren Jeroen Eisinga, Erik van Lieshout, Melvin Moti, Lara Almarcegui en Gyz La Rivière; allen gerespecteerde en internationaal georiënteerde kunstenaars.

De jury bestaande uit Joop van Caldenborgh (kunstverzamelaar), Gyz La Rivière (winnaar Dolf Henkes Prijs 2012), Marieke Wiegel (hoofd presentaties Nederlands Fotomuseum) en Martijn Verhoeven (coördinator Beeldende Kunst, Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag).