Waltz & Infinite

 

Krisztina de Châtel brengt twee van haar choreografieën in een avondvullend programma: Waltz en Infinite. De choreografieën Waltz (2010) en Infinite (2011), beide geïnspireerd op het thema ‘oorlog’, zijn energiek, krachtig, betekenisvol en spreken direct tot de verbeelding.

De Châtel gaat een creatieve samenwerking aan met de verschillende dansacademies in Nederland. Het dansers tableau zal daarom bestaan uit vier ervaren dansers en negen aanstormende talenten van AHK (Amsterdam), ArtEZ (Arnhem), Codarts (Rotterdam) en Fontys (Tilburg).

Waltz toont een groep mensen die de schone schijn probeert op te houden. Zelfs in tijden van crisis, oorlog en verdriet walsen ze door, als een machine, een menselijke automaat. Het individu komt in opstand en probeert zich te ontworstelen aan het collectief.

In Infinite onderbreken onverwachte, heftige ingrepen de sensuele melancholie van de tango. De dansers worden onderworpen aan de onverbiddelijke dwang om zich marcherend en rennend een weg te banen door opzwepende Piazzolla fragmenten.

 

 

 


Datum

22 september t/m 17 december in de theaters.

Choreograaf
Krisztina de Châtel