Justine Tjallinks

 

Justine Tjallinks, autodidactische fotografe, won diverse internationale prestigieuze prijzen, waaronder de Photographer of the Year Award in 2019 van de Fine Art Photography Awards. Haar werk werd de afgelopen jaren regelmatig tentoongesteld, waaronder in het Nederlands Fotomuseum, Museum Hilversum en Photo Basel.

Nadat ze cum laude afstudeerde aan het Amsterdam Fashion Institute werkte ze onder andere als art director voor het Nederlandse mode magazine L’Officiel. Ze heeft veel van haar fotografische inzichten te danken aan Alessia Glaviano, senior fotoredacteur van Vogue Italia. Ze leerden elkaar kennen nadat Tjallinks werk geselecteerd werd voor de groepstentoonstelling 45 Frames van fotografieplatform PhotoVogue. Sinds 2014 richt ze zich volledig op kunstzinnige portretfotografie.

Tjallinks wil het unieke karakter van individuen en de diversiteit van menselijke schoonheid vastleggen. Sterk geïnspireerd door de meesterschilders uit de Gouden Eeuw, haar kunstwerken hebben gedempte kleuren en uitgebalanceerde composities. Modeontwerp wordt vaak gebruikt als een extra uitdrukkingsmiddel. Hoewel een gevoel van nostalgie spreekt door haar kunst, is het doel om altijd in lijn te blijven met de hedendaagse tijdsgeest.