BRUTUS

 

BRUTUS is de grootste presentatieruimte van hedendaagse kunst in Nederland. Als een artist-driven playground biedt de stichting aan kunstenaars ruimte, tijd en vrijheid om te experimenteren, performen en exposeren op een enorme schaal. Een plek om groots te dromen en nog grootser te bouwen.

BRUTUS is voorgekomen uit AVL Mundo, een door Joep van Lieshout in 2008 opgerichte non-profitorganisatie. Met AVL Mundo bood Van Lieshout kunstenaars de kans om zich, vrij van de gebruikelijke beperkingen, te ontplooien en hun werk tentoon te stellen.

Tegelijkertijd realiseert BRUTUS een ambitieus cultureel programma met een verscheidenheid aan partners zoals MOMO Fabrique, O. Festival for Opera. Music. Theatre. en Roffa Mon Amour. Sinds 2019 reikt BRUTUS jaarlijks een prijs uit aan een vernieuwende hedendaagse kunstenaar.

BRUTUS, gevestigd in het voormalig industriƫle havencomplex (6000m2) aan de Keileweg, omvat tentoonstellingsruimtes, het BRUTUS Lab (o.a. een artist-in-residency) en de BRUTUS Garden (met werk van Atelier Van Lieshout).


Adres
Keileweg 10 t/m 18
Woonplaats
Rotterdam
Land
Nederland
openingstijden
Donderdag t/m Zondag :
12:00 - 18:00 uur
Telefoonnummer
+31617248458
website
https://brutus.nl/