Hadassah de Boer

 

Tijdens haar opleiding Culturele Studies aan de Universiteit van Amsterdam begon Hadassah de Boer in 1995 als stagiaire bij de Amsterdamse lokale omroep AT5. Nadat ze was afgestudeerd werkte ze er tot april 2004; als verslaggever, maakte ze kunstprogramma’s, en presenteerde ze verschillende muziekprogramma’s, talkshows en het AT5-nieuws.

In het seizoen 2001/2002 presenteerde zij samen met Sylvana Simons op RTL 4 het programma ‘Met Man en Macht’. Hierin voelden zij bekende Nederlandse mannen aan de tand over de man/vrouw verhouding. Van juli 2002 tot september 2003 presenteerde Hadassah voor de Wereldomroep (BVN) het televisieprogramma ‘Studio NL’, met actualiteiten uit het binnenland.

Op 25 december 2003, was op televisie te zien hoe zij samen met Bridget Maasland en Yvonne Jaspers deelnam aan een masterclass interviewen van Sonja Barend. In 2004 en 2005 presenteerde zij samen met Matthijs van Nieuwkerk ‘tv3′, een dagelijkse talkshow van de NPS over kunst, cultuur en media.

In 2009 reisde Hadassah voor Llink naar Liberia. Ze heeft voor National Geographic een talkshow gepresenteerd over de grote hoeveelheid plastic die in de oceanen ronddrijft en voor een gezamenlijke uitzending van de NMO, de Joodse Omroep en de EO heeft zij vanuit Israel een live programma gepresenteerd over de verkiezingen.

Hadassah is ook actief als programmamaker en regisseur. In 2011 was bij Het Uur van de Wolf haar eerste lange documentaire te zien: Barry Hay, Kissing a Dream. Een portret over de zanger van Golden Earring. In 2012 maakte Hadassah voor RTL4 de zesdelige serie Mannen van een Zekere Leeftijd. Hierin gingen 6 bekende Nederlandse vijftigers op zoek naar hun identiteit.

Daarnaast is Hadassah actief als dagvoorzitter van congressen en als presentator van evenementen.