Micky Hoogendijk

 

Beeldende kunst staat centraal in het leven van Micky Hoogendijk. Ze groeit verstrengeld met de internationale kunstwereld op, temidden van kunstenaars, galeristen, theatermakers, acteurs en dansers. De jonge Micky brengt vele uren door in het atelier van haar stiefvader, de schilder Roelof Frankot die, voor hij zijn focus verlegde naar abstracte kunst, zijn loopbaan begon als fotograaf. Haar grootvader, Dirk Hoogendijk, was in de vorige eeuw een van de meest succesvolle kunsthandelaren van Nederland. Dankzij zijn baanbrekende visie zijn vele musea, waaronder het Rijksmuseum, verrijkt met werken van Nederlandse meesters.

In de jaren negentig, terwijl het postmodernisme zich ontluikt, staat Micky Hoogendijk in het epicentrum van de hoofdstedelijke scene als zowel de echtgenote, als zakelijk partner van de wereldberoemde postmodernist Rob Scholte. Amper haar tienerjaren voorbij staat Micky aan het roer van Rob Scholte BV en is ze verantwoordelijk als projectleider voor het prestigieuze en ambitieuze project Après nous le Deluge, een wand- en plafondschildering van 1.200m2 in Nagasaki, Japan.

Niet veel later staat Micky aan de wieg van een ander globaal fenomeen, wanneer ze haar creatieve- en managementkwaliteiten verleent aan de roemruchte Amsterdamse Supperclub. Tot op de dag van vandaag een internationaal gevestigd merk dat het begrip ‘Lounge’ definitief op de internationale kaart heeft gezet en destijds als ontmoetingsplek gold voor kunstenaars en jet-set tegelijk.

Nederlandse faam verkrijgt Micky Hoogendijk dankzij haar rol als Cleo de Wolf in de populaire dagelijkse Nederlandse televisieserie Goede Tijden Slechte Tijden. Daarna vertrekt ze naar Los Angeles om aan de academie van Eric Morris ‘method acting’ te studeren.

In 2009 ontvangt Micky van haar zieke moeder een laatste geschenk van onschatbare waarde dat haar leven en loopbaan voorgoed een nieuwe koers geeft. Een professionele fotocamera. Twee maanden na het overlijden van haar moeder verhuist Micky met haar fotocamera op zak naar San Francisco, waar ze aan de hand van haar lens de imponerende lijnen en architectuur van deze stad ontdekt en vastlegt. In 2010, inmiddels terug in Los Angeles, ontdekt Micky haar talent voor artistieke portretfotografie. In 2012 verhuist ze naar Austin, Texas, waar ze het eerste omvattende deel van haar werk schiet. In 2015 keert Micky terug naar Los Angeles, waar ze gevestigd blijft als artiest.

Het autonome werk van Micky Hoogendijk, waarmee ze zowel kritisch lof, als commerciële  successen boekt, is de afgelopen jaren te zien geweest op exposities in Austin TX, Bogota, Houston TX, Istanbul, Keulen, Los Angeles, Mexico City, Sante Fe NM, Tokyo en Washington DC. In Nederland presenteerde Eduard Planting Gallery haar werk op kunstbeurzen als de KunstRAI, PAN Amsterdam, REALISME en Rotterdam Contemporary Art Fair.


Geboren
8 juli , 1970
Website