Nothing But Thieves

De Britse band Nothing But Thieves brak in 2015 met de single ‘Trip Switch’ door in Nederland en stond in november 2017 nog in een uitverkochte AFAS Live in Amsterdam.

De uit Southend afkomstige band bestaat uit zanger Conor Mason, gitarist Joe Langridge-Brown, gitarist Dominic Craik, bassist Philip Blake en drummer James Price. Na de oprichting van de band in 2012 brachten ze enkele ep’s uit die al snel de aandacht trokken van de (internationale) muziekpers.

Hun populariteit nam een vogelvlucht met het titelloze debuutalbum uit 2015, vol alternatieve gitaarrock met catchy pop feel. Met singles ‘Itch’, ‘Hanging’ en ‘Trip Switch’ bevestigde Nothing But Thieves hun naam. ‘Trip Switch’ behaalde zelfs de nummer 1 positie in de Billboard Alternative Songs en kreeg in Nederland de status van 3FM Megahit.

In september 2017 kwam het tweede album van de band “Broken Machine” uit. De twee singles ‘Amsterdam’ en ‘Sorry’ werden ook meteen 3FM Megahit. Afgelopen jaar was de band als voorprogramma op tour met Muse en Twenty One Pilots, maar de succesvolle optredens op Lowlands 2017 en in de uitverkochte AFAS Live laten zien dat de band niet alleen bij de grote acts een graag geziene gast is.