Rutger Geerling

 

Rutger Geerling (1970) woont in Rotterdam waar hij een opleiding Bestuurskunde heeft voltooid. Hij volgde zijn hart en werd in 1995 professioneel fotograaf, ook onder de naam Rudgr.

Geerling is één van ‘s werelds topfotografen op het gebied van Electronic Dance Music (EDM). Gestart als pionier fotografeert hij de internationale dancescene al 25 jaar en geniet groot respect van organisatoren en artiesten. Met zijn camera legt hij de muziek, vrijheid, liefde, saamhorigheid, energie, vriendschap en magie van deze fascinerende cultuur vast.

Hij werkt met DJ’s met grote namen zoals Armin van Buuren, Hardwell, DVLM en Afrojack. Buiten de dance industrie heeft hij vele cliënten (gehad) zoals National Geographic, Heineken, Bacardi-Martini, Marlboro, Chesterfield, Unilever en Getty Images.

In 2015 is zijn veelgeprezen boek ‘This is my Church’ verschenen met een overzicht van 20 jaar Electronic Dance Music. Met het inspirerende fotoboek van uitgeverij Mary Go Wild is hij winnaar van de prestigieuze Pop Media Prijs 2015.

De iconische foto’s van Rudgr worden wereldwijd gepubliceerd en zijn nu voor het eerst in een museale setting te zien.