Thierry Mugler

De Franse modeontwerper Thierry Mugler brengt een revolutie in de mode teweegbrengt met zijn morfologische en futuristische stijl en glamoureuze en elegante silhouetten: strakke belijning, superheldinnenschouders en ingesnoerde tailles voor het kleden van een sublieme, sensuele en krachtige vrouw die een voortdurende metamorfose ondergaat.

Mugler volgde een balletopleiding en danst op veertienjarige leeftijd op het hoogste niveau ballet maar was op zeventienjarige leeftijd al werkzaam als stylist. Hij volgt een studie aan de Kunstacademie van Straatsburg en verhuist als 20-jarige designer naar Parijs waar hij tekent, etaleert en ontwerpt voor verschillende Franse en Italiaanse designers.

In 1974 richt hij zijn modehuis op in Parijs met ready-to-wear collecties voor mannen en vrouwen. Zijn prachtige, ambachtelijke kleding ademen een theatrale sfeer. Kenmerkend zijn karikaturale interpretaties van erotische clichés. Naast zijn kledingcollecties zijn de parfums (Angel en Alien) – en schoenlijn van de ontwerper zeer succesvol.


Geboren
21 december , 1948
Website