Toneelgroep Oostpool

Toneelgroep Oostpool is een groot, nationaal theatergezelschap dat al meer dan zestig jaar Arnhem als thuisbasis heeft. Sinds 1 augustus 2012 staat het onder artistieke leiding van regisseur Marcus Azzini.

Kenmerkend aan Toneelgroep Oostpool is de diversiteit van haar aanbod. Vier artistieke pijlers maken deze verscheidenheid uit. Klassiek en nieuw repertoire in eigenzinnige ensceneringen (Marcus Azzini); beeldend theater dat de grenzen van de discipline op zoekt (Suzan Boogaerdt & Bianca van der Schoot); brutaal en verleidelijk theater voor een jong publiek (Timothy de Gilde); en talentontwikkeling gekenmerkt door eigengereid stijlonderzoek (Joeri Vos).

Samen met een variërende samenstelling acteurs en ontwerpers biedt het artistiek team een rijk palet aan persoonlijk geëngageerd en nietsontziend theater dat de kracht én kwetsbaarheid van de mens met de toeschouwer deelt. Zij brengen hun persoonlijke thema’s in verbinding met de complexe wereld waarin we leven en proberen dit zo open mogelijk te doen, elk in een eigen theatertaal.

Het gezelschap speelt in het hele land in schouwburgen, in vlakke-vloertheaters, op (zomer)festivals, op locatie, op scholen en vooral ook in het eigen theater ‘Huis Oostpool’ in Arnhem.