Wëreldbänd

 

De Wëreldbänd ontstaat in 1997. Ro Krauss, Willem van Baarsen, Rogier Bosman en Sanne van Delft kennen elkaar van het conservatorium en besluiten een akoestisch bandje te beginnen. De kern van de groep is geboren en deze harde kern van muzikanten is er nog steeds.

Wëreldbänd speelt sinds 2005 met succes op de Nederlandse en Vlaamse podia. Het internationale succes kwam met de voorstelling SLÄPSTICK. De voorstelling won in 2017 de prestigieuze ‘Spirit of the Fringe Award’ op het Edinburgh Fringe Festival, het grootste theaterfestival ter wereld. SLÄPSTICK oogstte vier en vijf sterrenrecensies bij de Schotse nationale pers en werd met gejuich ontvangen. Inmiddels speelt de voorstelling ook in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland,  Denemarken en later dit jaar in Frankrijk.

In augustus 2017 ontving de groep The Spirit of Fringe Award op het gerenommeerde Theaterfestival “Fringe Festival Edinburgh”. In mei 2018 volgde Nederland  met de toekenning van de Johan Kaart Prijs voor  de voorstelling SLÄPSTICK. De Johan Kaart Prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of groep voor een opmerkelijke prestatie op het gebied van theateramusement.