BelgaCult


Het boek ‘BelgaCult’ verzamelt 25 hoogtepunten uit de Belgische cultuurgeschiedenis. Van kunst met de grote K tot entertainment met de grote E.

De theatermarathon Ten Oorlog, de geboorte van K3 en Jef Geeraerts’Gangreen: het waren beslissende momenten in de cultuurgeschiedenis van België. De sleutelfiguren van toen blikken terug in 25 reconstructies, ingeleid door spraakmakers als Mark Uytterhoeven en Herman Schueremans.

Zou Josse De Pauw ooit wakker hebben gelegen  over zijn toekomst op de planken? Stromae over hoe internationaal door te breken, tot in New York? Zou Anne Teresa De Keersmaeker zich ‘s nacht vragen hebben gesteld over de erkenning die haar toekomt? Zouden de broers Dardenne zich in hun dromen op de podia van Cannes hebben zien staan? Beeldje in de hand. Het internationale applaus weerklinkt voor Belgische kunstenaars.

België bulkt van de creatieve talenten. Soms breken ze door met dank aan toevalligheden. Meestal omdat ze hard werken. BelgaCult geeft een oprecht menselijk beeld van de recente cultuur- en kunstgeschiedenis in België. Aan de hand van kantelpunten, die de auteurs reconstrueerden via gesprekken met de hoofdrolspelers van toen, in 25 verhalen.


Auteur
Lander Deweer
Publicatiedatum
12 mei , 2015
Uitgever
Uitgeverij Lannoo
Aantal pagina's
256
ISBN
978-94-014-2421-9