memymom


 

Memymom – samentrekking van “me and my mom” – is de naam waarachter het kunstenaarscollectief en moeder-dochterstel Marilène Coolens (1953) en Lisa De Boeck (1985) sinds 2004 schuilgaat.

De kiem van dit project ontstaat in de jaren 1990, wanneer Marilène Coolens foto’s maakt van haar opgroeiende dochter en haar scènes uit tekenfilms, sprookjes of televisieseries laat uitbeelden, om zo de verbeelding van de kleine Lisa te stimuleren. Wanneer de dochter volwassen wordt beginnen de rollen te verschuiven: Lisa wordt tegelijkertijd fotografe en model, set dresser en regisseur. En ook moeder Marilène breidt haar rol uit en begint zelf in beeld te verschijnen.

Zo zetten ze de stap naar een kunstenaarsduo waarin beide vrouwen evenwaardige posities bekleden. De foto’s van memymom zijn gevoelige beelden met sterke verwijzingen naar theater en film.

Memymom krijgt dit najaar een solotentoonstelling in het Musée de la Photographie de Charleroi (22 september 2018 – 20 januari 2019). Naar aanleiding van deze expo brengt Uitgeverij Ludion een boek uit met een overzicht van 30 jaar kunstpraktijk, gaande van de oude foto’s uit het familiearchief tot hun recentere werk.


Auteur
Lisa de Boeck & Marilène Coolens
Website auteur
https://www.memymom.com/
Publicatiedatum
22 september , 2018
Uitgever
Ludion Publishers
Aantal pagina's
160
ISBN
978-94-9181-997-1