Mendelstov


Oxzana Mendelstova is vierentwintig wanneer ze haar dorp in Siberiƫ verlaat voor een lange en gevaarlijke reis, in een tijd die ver na de onze komt. Deze verdorde wereld wordt geteisterd door de zogeheten Schuwpest, een intermenselijke allergie waardoor men moet leven met ten minste twaalf meter afstand tot elkaar. Gewapend met haar betoverende stemgeluid gaat Oxzana op zoek naar een medicijn voor de Schuwpest.

Mendelstov is een verhaal over eeuwenoude thema’s als lot en lijden en goed en kwaad. Over hemelse schoonheid die wellustig aanschurkt tegen duivelse decadentie. Over het einde van de patriarchale samenleving. Over androgynie, hartstochtelijke en verontrustende liefdes en de onvoorstelbare kracht van de menselijke stem.

Zeven jaar werkte schrijver en beeldend kunstenaar Mellius aan zijn magisch-realistische roman Mendelstov. Over een toekomstige wereld die wordt geteisterd door een door mensen gewilde en ontketende ramp: de Inter Human Allergy (IHA), in de volksmond ‘Schuwpest’ genoemd. Wie geen 12 meter afstand houdt, sterft een langzame verstikkingsdood. Zijn manuscript was net af en kreeg een profetisch karakter toen de coronapandemie de wereld op de knieĆ«n dwong.

 


Auteur
Mellius
Website auteur
http://www.mellius.nl
Publicatiedatum
1 april , 2021
Uitgever
Lokovsky's Dream NV
Aantal pagina's
600
ISBN
9789493061002