Pluk je Momenten


Een wereld vol geluk op papier. Janne Willems verzamelde 7000 mooie momenten in 26 landen. Wat is je geluksmoment van deze week? En kun je hem tekenen? Met die vragen en een tas vol stiften en kaarten trok Janne Willems zestien maanden door Azië, Europa, Australië en Nieuw-Zeeland. De wereld zit vol mooie momenten.

Ruim 7000 mensen tekenden een mooie herinnering. En dat levert niet alleen hele ontroerende verhalen en prachtige schetsen op, maar al die momenten geven ook inzicht in de internationale beleving van geluk. Ruim 250 momenten en verhalen zijn nu gebundeld in het boek Pluk Je Momenten.

In Nieuw Zeeland ontving Collin zijn eerste vaderdags- kaart van zijn dochter, die hij 28 jaar lang niet gezien had. In Servië weet een vrouw geen mooi moment om te tekenen, totdat ze zich haar voetballende zoon herinnert. Een meisje uit Vietnam denkt dat ze te verlegen is om vreemden aan te spreken, maar helpt Janne toch als tolk. Een suïcidale man in Kopenhagen straalt als hij een liedje uit zijn jeugd zingt. En als in een Zweedse treincoupé Janne een tekening totaal verkeerd interpreteert, barst de hele coupé in lachen uit.

Wat gebeurt er als je gewoon op mensen afstapt en vraagt naar hun geluk? Wat maken momenten mooi? Hoe beleef je er meer? En welke bijzondere verschillen en overeenkomsten zijn er tussen mooie momenten uit Nederland, Nepal en Nieuw Zeeland?
Pluk Je Momenten daagt je uit om te genieten van de mooie momenten – groot en klein – in je eigen leven en dat van anderen. Een feest van mensen, moed en de schoonheid van de wereld.


Auteur
Janne Willems
Website auteur
https://www.seizeyourmoments.com/
Publicatiedatum
5 november , 2015
Uitgever
van Lindonk en de Bres
Aantal pagina's
200
ISBN
9079679380