Aida aan Zee

Na het overweldigende succes van Carmina Burana (2018) brengt Festival Classique wederom een spectaculaire opera naar het Scheveningse strand: Aida aan Zee.

Giuseppe Verdi schreef Aida in 1871 en sindsdien is de opera wereldwijd een succes. De opera speelt zich af in de woestijn tijdens een oorlog tussen de twee grote Afrikaanse rijken uit de oudheid: het Egyptische en het Ethiopische rijk. Dat het strand dé ideale locatie is, behoeft geen betoog. Haar populariteit heeft Aida mede te danken aan de spectaculaire Triomfscène, waarin Radames in Egypte als held wordt onthaald na zijn overwinning op de Ethiopiërs. Naast deze grootse kant kenmerkt Aida zich ook door de intieme momenten waarin de persoonlijk heden van de karakters op indrukwekkende wijze tot hun recht komen.

Speciaal voor Aida aan Zee is een nieuwe versie gearrangeerd door Marijn van Prooijen. De lengte van de originele opera is daarbij teruggebracht van drie uur naar 75 minuten. Het verhaal kan zich meten met het origineel. Uiteraard ontbreekt de beroemde Triomfscène niet.

Voor deze strandopera bundelen een projectkoor van ruim 300 zangers en zangeressen,  talentvolle dansers, prachtige solisten, Theater koor Dario Fo en een 12-koppig orkest hun krachten. In combinatie met een setting op het Zuiderstrand, tijdens zonsondergang, wordt Aida  aan Zee een overweldigende  en onvergetelijke ervaring.

Aida aan Zee is een initiatief van Festival Classique in co-productie met Korzo en in samenwerking met Muziek theater Hollands Diep, Kwekers in de kunst en  het Zuiderstrand theater.

De strandopera wordt driemaal opgevoerd, op donderdag 13 juni, vrijdag 14 juni en zaterdag 15 juni 2019.


Locatie
Zuiderstrand
Datum

13 t/m 15 juni 2019

Prijs
€32.50 + €0.99 service kosten
website
https://www.festivalclassique.nl/