Black Sabbath – The Ballet

 

De originele helden van de heavy metal, Black Sabbath, verzorgen de soundtrack voor Black Sabbath – The Ballet. De band smeedde zijn unieke geluid in de thuisstad van het Birmingham Royal Ballet. Verwacht een spectaculaire theatrale avond met spannende dans, naast volledige orkestraties van legendarische nummers als Paranoid en Iron Man, evenals nieuwe orkestrale werken geïnspireerd op muziek van Black Sabbath.

In de tweede van drie op Birmingham gerichte opdrachten werd Carlos Acosta, artistiek directeur van Birmingham Royal Ballet, getrokken door zowel het werk van de band Black Sabbath met leadzanger Ozzy Osbourne, als door hun muzikale nalatenschap als grondleggers van heavy metal. Dit avondvullende ballet belooft een ongehoorde onderneming te worden met drie componisten en drie choreografen, onder leiding van de gerenommeerde choreograaf Pontus Lidberg. Componist Chris Austin werkte samen met de bekroonde schrijver Richard Thomas om een buitengewone metal-symfonie te creëren in drie bedrijven.

Ook de leden van Black Sabbath zelf zijn nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van deze unieke samenwerking. Gitarist Tony Iommi gaf zijn input aan de creatie van het ballet en werkte daarin samen met Carlos Acosta. De voorstelling bevat acht nummers van Black Sabbath en nieuwe muziek die is geïnspireerd door de band. Bij de Britse première gaf Tony Iommi een speciaal gastoptreden. Met of zonder hem vliegen in Rotterdam de vonken er ongetwijfeld af in dit intrigerende nieuwe antwoord op de muziek en ‘legacy’ van Black Sabbath.

Deze voorstelling is exclusief in het nieuwe Luxor Theater Rotterdam te zien van woensdag 12 t/m zaterdag 15 juni 2024.

 


Locatie
Nieuwe Luxor Theater
Datum

12 t/m 15 juni 2024

Prijs
€69,00 / €29,00
Choreograaf
Pontus Lidberg
Regisseur
Carlos Acosta
Artiesten
Birmingham Royal Ballet