Boom Chicago Comedy Festival

Life is better when you laugh! Daarom organiseert Boom Chicago van 28 juli tot en met 1 augustus in het Rozentheater aan de Amsterdamse Rozengracht haar allereerste festival. Met top comedians uit binnen- en buitenland, talent uit heel Nederland en plaatselijke sterren uit Amsterdam biedt het festival een scala aan comedyvormen.

In deze corona tijd is het belangrijker dan ooit om verbinding te zoeken. En dat kan perfect via comedy. Samen lachen is de beste manier om te relativeren. Daarom staan Boom Chicago’s drie theaterzalen deze zomer vijf dagen lang bol van improvisers en comedians van over de hele wereld, inclusief het eigen comedy ensemble.

Dat resulteert in een uitgebreid aanbod van improvisatie, stand-up, sketches, drag shows, variété en typetjes. Zo komt Shantira Jackson (schrijver The Amber Ruffin Show) speciaal over uit Los Angeles om workshops te geven en op te treden. Daarnaast is er elke dag een Q&A sessie via Zoom, waarin het publiek bijzondere Boom Chicago alumni aan de tand kan voelen. Zoals Brendan Hunt (co-creator en castlid van de award winning Apple TV-serie Ted Lasso), Colton Dunn (NBC-komedie Superstore en Comedy Central’s Key & Peele) en nog veel meer.

Dit eerste festival staat tevens in het teken van talentontwikkeling. Naast de dagelijkse programmering is er namelijk ook een ruim aanbod aan workshops. Deze worden gegeven door het team van docenten van de Boom Chicago Academy – het improvisatie opleidingsinstituut waar al meer dan 350 studenten aan hebben deelgenomen – en de top van het improvisatievak. Tijdens het Comedy Festival is er ook een prominente plek voor de non-profit theaterschool InterActing. Via improvisatietheater stimuleert Boom Chicago jongeren met autisme om zich los te maken van hun vaste patroon van rituelen en routine om het onverwachte te omarmen. Deze levensvaardigheden helpen deze studenten om zich met zelfvertrouwen te bewegen in onze onvoorspelbare wereld.

28 jaar geleden introduceerde Boom Chicago improvisatietheater bij het Nederlandse publiek. Sinds de start in 1993 heeft het al meer dan een miljoen mensen aan het lachen gemaakt en lanceerde het de carrières van inmiddels vele bekende comedians. In 2013 verhuisde het van haar oorspronkelijke plek op het Leidseplein naar het Rozentheater aan de Amsterdamse Rozengracht. Daar heeft het de prachtige monumentale locatie de afgelopen jaren ontwikkeld tot een inspirerende culturele ontmoetingsplek, waar internationale creativiteit centraal staat.


Locatie
Boom Chicago
Datum

28 juli t/m 1 augustus 2021

Prijs
€49 early bird ticket
website
https://boomchicago.nl/